Cuéntalo en twitter

miércoles, 26 de octubre de 2011

ARRIBA EL FRED (Amunt el frío!)

"Arriba el fred", això és una certesa: les temperatures baixen i baixaran encara més.
Esta fotografia és la platja de Gandia, nevada, als anys 60. No està trucada, per tant, és una altra certesa.

Però si jo dic "arriba el fred" i pose esta foto, podríem pensar que ha arribat el fred i ha nevat. No.

Esta és una de les primeres fotos del primer hotel de Gandia. El nom que van triar és el del castell que vigila la ciutat. el Bayrén. La platja estava deserta, i algú se li va ocòrrer (suposem que lícitament esperava viure d'això) montar un hotel.

Este estiu vaig fer una notícia a Canal 9 sobre els primers hotels de la Comunitat, al menys els de platja. El Sicania de Cullera, el Recatí del Perelló o el Bilbaíno de Benidorm, el degà dels establiments hotelers de costa, són exemples d'emprendedurisme, això que hui en dia està en boga i costa de trobar.
Obrir un hotel a una platja com Gandia, Cullera o Benidorm, hui en dia, és negoci segur, un xollet. Però en eixe moment era un poc de locos. Els que els obriren viatjaven a l'estranger per a prendre idees i vore com funcionava això. Jo faria un símil. És com si se'ns ocorrera obrir un hotel enmig de la muntanya (amb els pertinents permissos), o en la Lluna, vés a saber, potser d'ací a uns anys siga "Selene, ciudad de vacaciones", on perdre kilos seria instantani, per allò de la menor gravetat.

El Bayrén estava sol a la platja de Gandia. En aquella época venien famosos (al Recatí va estar Grace Kelly i Ranier de Mònaco, entre d'altres), a menjar-se la paella i diuen que fins i tot es gastaven les peles. Hui en dia hi ha "massa de tot", sobretot gent, i el conte ha canviat un poquet.

Però quan agarres una foto com ésta i et veus la platja, sense edificis, i nevada, dius... "la realitat supera a la afició".

No hay comentarios:

Publicar un comentario